'Het overwinnen van armoede is geen kwestie van liefdadigheid, het is een kwestie van rechtvaardigheid. '

Nelson Mandela

Steeds meer mensen kloppen aan bij SchuldHulpMaatje

schuldhulpmaatje-logoIn 2015 investeerden 1.500 vrijwillige SchuldHulpMaatjes 194.000 uur om 4.960 mensen met financiële problemen een helpende hand te bieden. Via de websites van SchuldHulpMaatje vonden 13.500 mensen hulp en advies. Bij ruim 67 procent van de hulpvragen zijn kinderen beneden de 18 jaar betrokken.

Deze cijfers publiceerde SchuldHulpMaatje Nederland deze week in het jaarverslag over 2015. SchuldHulpMaatje is een initiatief van de landelijke kerken en bureaus voor schuldhulpverlening. Het is het eerste jaarverslag van de vrijwilligersorganisatie. Na vijf jaar projectfase vormde de vrijwilligersorganisatie medio 2014 om naar een landelijke vereniging. In 2015 groeide SchuldHulpMaatje tot een vereniging met 76 aangesloten locaties die in 105 burgerlijke gemeenten in Nederland actief zijn.

Het jaarverslag laat een groei zien van de geboden hulp door de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje. Dankzij een goede samenwerking met maatschappelijke organisaties wisten de maatjes in 2015 voor 238 gezinnen een huisuitzetting te voorkomen en in 371 gevallen dat zij werden afgesloten van nutsvoorzieningen. In 487 situaties voorkwamen zij beslaglegging op de inboedel. Een enorme besparing van maatschappelijke kosten en menselijk leed.

Klik hier om dit jaarverslag te downloadenReacties zijn gesloten.